22. javni natječaj za dodjelu projektnih potpora je zatvoren

Tko se može prijaviti?

*Bazične organizacije civilnoga društva u kojima žene imaju odlučujuću ulogu i odgovorne su za provedbu projekta te teologinje koje djeluju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, na Kosovu, u Sjevernoj Makedoniji ili Srbiji. U obzir dolaze i prijave organizacija koje trenutačno koriste financijsku potporu EIŽ-a, a koje su dužne sve svoje tekuće obveze zaključiti do kraja studenoga 2023.
Teologinje i studentice teologije mogu svoje projekte prijaviti isključivo kroz ustanove, vjerske/redovničke zajednice ili organizacije civilnoga društva unutar kojih djeluju.

*Lokalna organizacija, nastala zbog potreba zajednice u kojoj djeluje, s ciljem da kroz samoorganizaciju, zajedničke aktivnosti i mobilizaciju građanstva ostvaruje promjene na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Tematika projekta
Predloženi projekti moraju biti u skladu s jednim od navedenih područja:

  • izgradnja mira i pomirenja
  • ekumenska i međureligijska suradnja
  • ženska ljudska prava
Saznaj više

Visina projektne potpore

  • najmanje 4.000 EUR
  • najviše 10.000 EUR

 

Ukupan iznos sredstava koji će se dodijeliti
Iznos koji se planira dodijeliti u okviru natječaja je 210.000 EUR.

 

Trajanje potpore
Ukupno trajanje potpore: do 9 mjeseci
Početak provedbe: najranije 1. 2. 2024.
Završetak provedbe: najkasnije 1. 11. 2024.

 

Tko može biti korisnik/-ca projekta?
EIŽ podupire aktivnosti namijenjene ponajprije ženama i djevojkama starijim od 15 godina, ali uključiti se mogu i muškarci i dječaci unutar iste dobne granice.

 

Procjena projekata i rezultati natječaja
Proces procjene izvršit će se na tri razine, tijekom kojih će se nakon provjere zadovoljenja osnovnih kriterija natječaja razmatrati jasnoća, relevantnost, koherentnost i djelotvornost svakog projektnog prijedloga. U slučaju primitka više projekata jednake kvalitete, prednost pri ocjenjivanju dat će se organizacijama s nižim godišnjim prihodima, odnosno ograničenom donatorskom mrežom. Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom prosinca na mrežnim stranicama EIŽ-a.

 

Kako se prijaviti?
Pažljivo pročitajte Upute za za prijavu projekta. Popunjene projektne obrasce, zajedno s popratnom dokumentacijom, pošaljite e-mailom na adresu: natjecaj2021@eiz.hr najkasnije do 21. 9. 2023. do 15 sati. EIŽ će obavijestiti svaku organizaciju o pristigloj prijavi. Za sve detaljnije informacije možete se obratiti uredu EIŽ-a.

Rezultati natječaja:

Odobreni projekti 2023.
Download here
false
crossmenuchevron-down