Potpore za znanstveno-istraživački rad

Javni poziv je zatvoren!

 

Ove godine s radošću objavljujemo 5. po redu javni poziv za Program dodjele potpora (EFP 2024). Potpore su namijenjene feminističkim znanstveno-istraživačkim radovima na teme od strateškog interesa EIŽ-a.

Pozivamo žene znanstvenice i aktivistice da temeljem empirijskih ili teorijskih istraživanja, napišu znanstvene članke ne duže od 8.000 riječi, a da radovi u fokusu imaju regiju u kojoj EIŽ djeluje.

Iako izbor tema radova prepuštamo samim kandidatkinjama, predlažemo da rad obuhvaća jednu ili više navedenih područja tema istraživanja (uz napomenu da ona nikako nisu ograničavajuća):

  • ženski pokreti na Zapadnom Balkanu;

  • rodno uvjetovano nasilje i vjerske zajednice;

  • međuvjerski dijalog u izgradnji mira;

  • religija, žene i rod.

Tko se može prijaviti

Na natječaj se mogu prijaviti kandidatkinje, znanstvenice istraživačice, osobito teologinje te i/ili aktivistice s prebivalištem na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije ili Srbije.

Rok za prijavu: 15. ožujka 2024. godine na eiz.istrazivanja@gmail.com

 

Rezervirajte datum

EIŽ će održati online informativni sastanak za potencijalne kandidatkinje i to u četvrtak, 29.2.2024. u 10 sati. Svrha je sastanka pobliže predstaviti program svim zainteresiranima za prijavu, s osobitim fokusom na istraživačku metodologiju, uz pitanja i odgovore vezane uz natječaj. Ukoliko ste zainteresirane, prijavite se na eiz.istrazivanja@gmail.com, najkasnije do 25. veljače, 2024.

 

Rezultati natječaja:

Rezultati natječaja.docx
Download here
true
crossmenuchevron-down